Gazdabolt Tamási

Növényvédő szerek, vetőmagok,
szerves- és műtrágyák,
irtószerek, kötözőanyagok,
borászati kellékek

Az enyhe tél kedvezett a gombabetegségek és rovarok áttelelésének, így különös figyelmet kell fordítanunk a megelőzésre, hogy a szezonban kisebb fertőzési nyomás érje a gyümölcsfáinkat.

Időnként előfordul, hogy a jó minőségű szőlőből készült, megfelelő forrási folyamaton átesett borunkon valamilyen íz- vagy illathiba jelenik meg, esetleg az állaga megváltozik, zavaros lesz, vagy megváltozik a színe. Ezek egy része megfelelő borkezeléssel megelőzhető, ha viszont már megjelentek, mindenképpen szükséges orvosolni őket, ezekből veszünk most sorra néhányat.

A hosszan tartó aszálynak ugyan előnye, hogy a gombabetegségek terjedését általánosságban gátolja, de a növényeinkre sajnos más szempontból nagyon káros. A vízhiány mellett gyakran lép fel tápanyaghiány is, amelyet pótolnunk kell, mert különben károsodhat a termés, valamint egyúttal bizonyos betegségekkel szemben mégiscsak javasolt védekezni.

A hideg idő beköszöntével elkezdenek behúzódni a rágcsálók a szántóföldekről a meleg helyekre, és sajnos szívesen betelepszenek a lakó- és melléképületekbe is. Többféle módszerrel is védekezhetünk ellenük, de fontos, hogy ebben az időszakban ezt minél előbb megtegyük, mert ha már elszaporodtak, akkor nagyon nehéz tőlük megszabadulni.

Idén sem volt eddig a legjobb időjárás a kertészkedők számára, a májusi sok eső és hideg miatt az uborkák és babok első vetései sokaknál nem keltek ki, így kénytelenek voltak ezeket újra elrakni. A meleg beköszöntével viszont fejlődésnek indultak a növények, így egyre több saját termesztésű zöldség kerülhet az asztalunkra. De hogyan tudjuk a továbbiakban is megóvni őket?

Laci Bácsi Gazdaboltja

7090 Tamási, Petőfi S. u. 5.

06 74 470 386

Sütik kezelése

Honlapunk sütiket használ a felhasználói élmény javításához. Ennek elfogadásához kattintson az Elfogadom gombra.