Gazdabolt Tamási

Növényvédőszerek, vetőmagok,
szerves- és műtrágyák,
irtószerek, kötözőanyagok,
borászati kellékek

A hét végére ígért fagyok elmúltával lassan megérkezik a tavasz és a jó idő, így megkezdődhetnek a munkák a kertben. Az addig fennmaradó időben érdemes ellenőrizni szerszámaink állapotát, és beszerezni a február végén, március elején elvethető vetőmagokat. Emellett a fagyok elmúltával a gyümölcsfák és szőlők metszését is megkezdhetjük.

Sokan nem tudják, hogy egyes zöldségfélék és fűszernövények termesztéséhez nincs szükségünk kertre, mert sikeresen és könnyen nevelhetők balkonládában vagy cserépben is. Így a társasházakban élőknek sem kell lemondaniuk a friss, saját termesztésű zöldségekről, amik csak egy karnyújtásnyira vannak, és az ízük is teljesen más a boltban vásároltakéhoz képest.

Idén az igazi indián nyár elmaradt, de még elég kellemes a hőmérséklet ahhoz, hogy elvégezzük az ősszel esedékes kerti munkákat. A már leszüretelt növényeket kitakaríthatjuk a kertből, és megkezdhetjük az ásást. Ennek során gondoskodhatunk a talaj tápanyag-utánpótlásáról is, műtrágya vagy szerves trágya formájában.

Ilyenkor célszerű minél előbb gondoskodni növényeink védelméről: réztartalmú szerekkel elősegíthetjük a sebek beforrását, megelőzve ezzel a betegségek növénybe jutását.

A fejtés során a bort megszabadítjuk a már nem szükséges anyagoktól, és elősegítjük a tisztulását. Előtte azonban van néhány fontos teendő, aminek elvégzése szükséges ahhoz, hogy a borunk egészségesen fejlődhessen.

Laci Bácsi Gazdaboltja

7090 Tamási, Petőfi S. u. 5.

06 74 470 386

Sütik kezelése